A kedvezményezett neve: HND Metál Lemezmegmunkáló és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Technológiafejlesztés a HND Metál Kft-nél.

A szerződött támogatás mértéke:225.769.948.-Ft

A támogatás mértéke: 50 % 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.18.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-20.-2021-00007

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Vállaljuk, hogy a GINOP-1.1.4-16 kiemelt projekt keretében beküldött fejlesztési koncepciót az abban foglalt céloknak megfelelően megvalósítjuk. Tudomásul vesszük, hogy a projekt megvalósítása során a fejlesztési koncepció kizárólag az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által végzett felülvizsgálat után, annak jóváhagyásával módosítható. A megvalósítás és a fenntartás időszakában a projekt megvalósulásáról a kötelező adatszolgáltatást elvégezzük.

A fejlesztés lényege: Az innovációi fejlesztések fő iránya a technológiai korszerűsítés, új megoldások, új technológiák bevezetése mind a lemezmegmunkálás, mind az egyedi gyártás területén. A fejlesztések célja, a lemezmegmunkálások területén a folyamatos automatizálás, az élő munka kiváltása, a munkaerő hiány káros hatásainak semlegesítése, az emberi hiba

okozta minőségi reklamációk minimalizálása.

Cél a termékszerkezet részbeni megújításával, a hazai és külföldi élelmiszeripari szereplők részére gyümölcsfeldolgozó gépek és technológiák értékesítése, brand kialakítása, ezzel egyidejűleg a korábban kivívott beszállítói pozíciók megtartása, lehetőség szerinti növelése.

A projekt várt eredménye:

– fiber lézer gép csővágással: A gépelemek a burkolatok és az alkatrészeinek a darabolásához szükséges.

– Sorjátlanító, revétlenítő és felületcsiszoló: A lézervágáskor keletkező sorját távolítja el.

– TruBend élhajlító: a növekvő vevői igények miatt van rá szükség.

– robotpálya tartozékokkal: Az acélszerkezet gyártásához szükséges gépre azért van szükség, mivel jelentősen megnőtt az igény az acélszerkezetek gyártására.

A fejlesztés által így már kompletten tudjuk vállalni a gyümölcsfeldolgozókhoz szükséges

munkák elkészítését.

– Gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódó tanácsadás: A LEAN vállalatirányítási és termelési rendszer alapelveinek megismertetése, kiépítése versenyelőny szerzéséhez.

Összességében a beszerzendő gépek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a gyártmányfejlesztési célunkat megvalósítsuk, modern gyümölcsfeldolgozó

gépeket vezessünk be a magyar és európai piacra, de vannak kilátások az Afrikai piacra is (Kongó).

A gépek képesek olyan output adatokat szolgáltatni, amik megfelelő csatlakozással azonnal egy ERP rendszerbe illeszthetők.

A beruházás az eszközpark korszerűsítéséhez, a termelési hatékonyság és a kapacitás növeléséhez járul hozzá.